Pääkirjoitus hiippakunnan sähköisessä uutiskirje Lehtisessä

Antaessaan saa

Lapuan hiippakunta isännöi vuoden 2019 Yhteisvastuukeräystä. Yleisradio televisioi keräyksen avausmessun suorana Alavuden kirkosta 3. helmikuuta kello 10. Sen jälkeen tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa keräyksen. Jo 31. tammikuuta Seinäjoella järjestetään Kirkon Ulkomaanavun ja Yhteisvastuun päivä, joka johdattaa keräykseen. Päivästä on tarkempaa tietoa tässä uutiskirjeessä.

Yhteisvastuukeräys on yksi toimintavuotemme tärkeimmistä yhteisistä ponnistuksista. Keräyksen toimintapa on hieno. Seurakuntalaiset kantavat suuren vastuun käytännön työstä, ja työntekijät puolestaan organisoivat tätä koko seurakunnan yhteistä työtä. Onnistumisesta kertovat Lapuan hiippakunnassa saavutetut keräystulokset.

Tänäkin vuonna varojen kerääminen alkaa alusta. Heikossa asemassa olevat lapset ja nuoret niin Suomessa kuin maailman kriisialueilla tarvitsevat tukea koulunkäyntiin. Tulevaisuus riippuu kaikkialla paljolti siitä, että lapsille ja nuorille pystytään tarjoamaan riittävän tasapuoliset mahdollisuudet. Koulutus on pitkäjänteinen keino muuttaa maailmaa.

Vastuu tulevaisuudesta on yhteinen. Erityisesti vastuu on meidän, jotka pystymme antamaan omastamme – niin rahana kuin työpanoksena.

Iloa, intoa ja Jumalan siunausta keräystyöhön! Antaessaan saa.

Simo Peura