Pääkirjoitus hiippakunnan sähköisessä uutiskirje Lehtisessä

Yhdessä

Katselet Lapuan hiippakunnan uutta uutiskirjettä. Se on yksi osa tuomiokapitulin viestinnän kehittäm2018istä.

Uutiskirjeen nimi ”Lehtinen” viittaa hiippakunnan ensimmäiseen piispaan. Eero Lehtinen hoiti virkaa vuosina 1956–1974. Hänellä oli vahva näky yhteisestä työstä ja seurakuntien tukemisesta.

Työnäky alleviivasi työnteon tapaa: työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja muiden vastuunkantajien tuli rakentaa seurakuntaelämää yhdessä. Samaa ajatusta Lehtinen sovelsi tuomiokapitulin ja seurakuntien yhteistyöhön. Tuomiokapitulin tarkoitus oli palvella seurakuntatyötä.

Saman idean mukaisesti toimimme edelleen. Olemme olemassa ja teemme parhaamme hiippakunnan jokaisen seurakunnan hyväksi, jotta se olisi elävä ja toimelias.

Uutiskirje välittää sinulle uusia ideoita ja toimivia käytäntöjä. Se käsittelee asioita, jotka ovat seurakuntien näkökulmasta ajankohtaisia. Sinä olet avainasemassa: poimit käyttöösi ne, jotka kiinnostavat ja joita voit soveltaa seurakunnassasi. Toivon, että uutiskirje kannustaa ja rohkaisee, kun seurakuntaa uudistetaan.

Pian tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun ensimmäiset naiset vihittiin pappisvirkaan. Tuosta päivästä pappisvirka on ollut miesten ja naisten yhteinen virka. Sitä kannattaa juhlia! Tervetuloa juhlamessuun Lapualle 6.3. klo 15.

Simo Peura