Kylväjän kesäpäivät Jyväskylässä

Hyvät lähetystyöhön lähtijät, hyvä juhlaväki!

Pari viikkoa sitten vietettiin Lapuan hiippakunnan tuomiokirkossa suurta hiippakunnan juhlaa. Virkaan vihittiin 10 uutta työntekijää, kuusi pappia ja neljä diakonia. Saarnatekstinä oli Matteuksen evankeliumin lähetyskäsky ja siunauksessa työntekijät siunattiin palvelemaan ”Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla”. Nuo hienot sanat heijastavat evankeliumin luonnetta. Vaikka heidät lähettiin työhön tiettyihin seurakuntiin, kutsu ja tehtävä haastavat ja lähettävät laajemmalle. Evankeliumi on tarkoitettu kuulutettavaksi kaikkialla ja kaikille ja kaikkina aikoina.

Nyt teidät lähtijät siunataan viemään evankeliumia kauemmaksi, oman maan, kulttuurin ja kielen ulkopuolelle. Kylväjän visiona on etsiä tavoittamattomia kansoja. Se vaatii rohkeutta ja luopumista monista tutuista ja turvallisista asioista. Se vaatii alttiiksi asettumista epämukavuusalueelle. Se vaatii rohkeutta astua tuntemattomaan. Mutta siihen tehtävään antaa voiman ja sen mahdollistaa Jeesuksen lupaus: ”Minä olen kanssanne”.

Matteuksen lähetyskäsky on hyvin dynaaminen ja liikkeelle laittava. Se käskee mennä ja tehdä. Vaikka lähtökohtana on se, mitä Jeesus on tehnyt puolestamme, nyt meidän on aikamme mennä ja tehdä. Lähetystyö on evankeliumin sanoman kuuluttamista mutta myös kokonaisvaltaista palvelua Jeesuksen esimerkin mukaisesti. Rakkauden palvelu voi avata kuurot korvat ja lukitut sydämet vastaanottamaan myös evankeliumin hyvän uutisen. Jeesus piti huolta ihmisten monenlaisista tarpeista. Hän osoitti rakkautta myös teoillaan ja toiminnallaan. Näin sydämet avautuivat totuuden ja rakkauden viestille.

Hyvät lähetit, te ette ole vain Kylväjän tai seurakunnan lähettäjä, olette myös Kaikkivaltiaan suurlähettiläitä. Valtuutus tehtävään on korkeimmalta taholta. Jeesus itse sanoi: ”Menkää ja tehkää”. Se tarkoittaa myös sitä, että hän huolehtii työntekijöistään. Hän lupaa olla turvana ja tukena työn vaiheissaan, kaikki päivät kuten hänen lupauksensa kuului.

”Minä olen kanssanne!” Tämä lupaus näkyy myös alttarikaiteessa, jonka ääreen olette polvistuneen. Tätä lupausta Jeesus toteuttaa myös teidän lähettäjien kautta. Teidän tulee tukea ja kantaa lähtijöitä rukouksin. Näin lähtijät voivat tuntea ja kokea, että he eivät ole yksin, vaan tekin olette heidän kanssanne.

Voimia työhönne lähettäjinä ja lähtijöinä! Tämä on kokonaisuudessaan Jumalan valtakunnan työtä, jossa mekin saamme olla mukana!

Matti Salomäki