Arto Viitalalle

Hyvät työtoverit!

Viime itsenäisyyspäivänä annettiin yhdelle hiippakuntamme kirkkoherroista merkittävä tunnustus. Jyväskylän kirkkoherra Arto Viitala sai tunnustuksena ”huomattavista siviiliansioista” Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarimerkin. Tämän Suomen nuorimman ritarikunnan perusti jatkosodan aikana presidentti Risto Ryti 11.9.1942 ja sen kunniamerkkejä annetaan tunnustukseksi huomattavista sotilas- ja siviiliansioista.

Arto, olet yksi hiippakuntamme kokeneimmista papeista ja kirkkoherroista. Olet toiminut Suomen suurimman seurakunnan, Jyväskylän seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2010 lähtien, ensin vt kirkkoherrana ja vuodesta 2012 vakinaisena kirkkoherrana. Kirkkoherrana olet suuresta seurakuntaliitoksesta asti tehnyt merkittävää työtä organisaation kehittämiseksi. Viimeisin uudistus Jyväskylän seurakunnassa tapahtui edellisen vuoden alusta ja seuraavasta myös sinun seurakuntaasi koskevasta organisaatiomuutoksesta on juuri valmistunut selvitys.

Lääninrovastina olet edistänyt laajemminkin eteläisen Keski-Suomen seurakuntien yhteistyötä ja koko hiippakunnan kehittämiseen osallistuit ollessasi tuomiokapitulin pappisasessorina 2011-2017.

Sotilaallisia ansioitakin sinulla on luutnantin arvon verran ja olet jo vuosituhannen alkuvuosina suorittanut teologian lisensiaatin tutkinnon. Työura alkoi kuin ennakoivasti vt kirkkoherran tehtävistä ja sitten se on kulkenut seurakuntapastorin ja kappalaisen virkojen kautta kirkkoherran tehtäviin.

Olemme saaneet oppia tuntemaan ja tietämään sinut työssäsi perusteellisena, paneutuvana, luottamusta herättävänä ja kaiken kaikkiaan ihmisläheisenä ja helposti lähestyttävänä ihmisenä. Näinpä on ilo luovuttaa sinulle tämä tunnustus kiitoksena monista ansioistasi kirkossamme, Lapuan hiippakunnassa ja Jyväskylän seurakunnassa!

Matti Salomäki